Chantal Janssens en Johan Schmitz zijn de uitbaters van het nieuwe restaurant ’t Gemeentehuys dat gevestigd is in het voormalige gemeentehuis op de Markt van Sint-Katelijne-Waver. Nadat de gemeentediensten in 2005 verhuisden naar een nieuwbouw werden in het gebouw dat dateert van de jaren twintig van vorige eeuw een privékliniek, kantoren en appartementen ondergebracht. Nu werd het dus omgevormd tot een restaurant. “De keuken bruikbaar maken voor horeca was het moeilijkste van de renovatie”, zegt uitbaatster Chantal Janssens. “Vroeger was dit de operatiezaal van de kliniek. De energievoorzieningen moesten enorm verzwaard worden. De reacties van de klanten zijn alvast positief. Sommigen hebben vroeger nog gewerkt in dit gebouw; anderen zijn hier zelfs getrouwd.”
Als chef-kok werd Johan Franck aangetrokken. Hij wordt bijgestaan door souschef Joris Van Campenhout. “Onze klanten kunnen kiezen tussen à la carte gerechten, verrassende suggesties, een maandmenu en steeds wisselende lunchmenu’s uit onze Frans-Belgische keuken”, vertelt Johan Franck. “We gaan elk seizoen op zoek naar verrassende combinaties met authentieke verse producten van plaatselijke leveranciers, waarmee we lekkere en gezonde gerechten bereiden. We willen de fijnproever op zijn wenken bedienen.” Ook aan diëters en zakenlui werd gedacht. “We hebben op onze kaart ook een aantal low calorie gerechten. Die worden aangeduid met ons logo. Zakenmensen die vaak op restaurant moeten eten met klanten en collega’s zijn blij met dergelijke gerechten.”