MECHELEN – Pop-up restaurant De Partage, dat succes kende in The Box op de Mechelse Korenmarkt, is verhuisd naar de voormalige sluiswachterswoning l’Ecluse in Mechelen. De Partage@l’Ecluse van Wouter Joossens blijft geopend tot en met 19 september. Vanaf de lente van volgend jaar is het restaurant hier permanent geopend.
De nieuwe bijzondere locatie van De Partage bevindt zich aan de Mechelse stadsrand, waar de Dijles samenvloeien. De voormalige sluiswachterswoning werd gerestaureerd en heringericht door eigenaar Stef Van Autenboer. Decorstukken verwijzen naar de scheepsvaart en Jurgen Gielen schilderde oude Mechelse muurspreuken, waardoor het pand een warme, authentieke uitstraling kreeg.
Chef Wouter Joossens: “Onze focus ligt op een outdoorbeleving: samen genieten van culinaire gerechten in de buitenlucht, op een plaats waar stad en natuur elkaar ontmoeten. Bij regenweer trekken we naar binnen in de sfeervol ingerichte sluiswachterswoning.”
Beleving centraal
In de eerste pop-up van De Partage stond foodsharing al centraal, en Wouter Joossens gaat op dezelfde weg verder. “Voor deze editie kiezen we voor een totaalbeleving. We creëren een bijzondere plek waar iedereen welkom is om in een ongedwongen, huiselijke sfeer te genieten van een gastronomisch menu.”
Alle gasten worden op het Rode Kruisplein verwacht tussen 18.30u en 19.15u. Ze worden er opgehaald op de parking en naar l’Ecluse begeleid. Tot 19.30u is er een aperitief met amuses, daarna volgt het vaste meergangendiner à la De Partage.
Alle gerechten worden bereid met dagverse ingrediënten die Wouter zo veel mogelijk zelf selecteert bij lokale producenten zoals Ferm & M’Akker. Het menu staat vast, maar voor het hoofdgerecht kunnen de gasten kiezen tussen vis, vlees of vegetarisch. Het concept is simpel: één aanvangstijdstip, één menu, één prijs.
Het pop-uprestaurant is een voorsmaakje voor de toekomst. De Partage wil zich permanent vestigen in l’Ecluse. Vanaf de lente van 2020 kan je het hele jaar dineren op deze uitzonderlijke locatie in Mechelen.