Cocktails, tortilla’s, een tiki-bar en deejaysets vormden zaterdag het recept voor een geslaagd feest tot in de vroege uurtjes bij De Kosmonaut. “Ik denk dat het plezant is geweest voor al wie erbij was”, zegt kersvers medezaakvoerder Pedro met een knipoog. In de zomer van 2017 openden oprichters Fre en Stefanie het café in de Heistse stationsbuurt. Het pand fungeerde in lang vervlogen tijden nog als tramstation, maar werd grondig verbouwd voor de opening.
Toen het idee ter sprake kwam om het café over te laten, kwamen de drie vaste tappers in beeld. Alle drie hebben ze geen gebrek aan ervaring. Sam was eerder zaakvoerder van café De Koeistjeit in Beerzel (Putte), Lukas van De Oude Ketel Heist-centrum. Pedro deed dan weer ervaring op in La Trattoria, het restaurant van zijn ouders in de Bergstraat.
“Nadat Fre ons de vraag stelde om het café over te nemen, hebben we er nadien heel geregeld over samengezeten”, vertelt Pedro. “We kwamen er uiteindelijk uit, maakten onze taakverdeling op en vlogen erin. We waren sowieso al kameraden voor we hier samen aan begonnen. Alles is dus heel vlot gegaan.”
Concept behouden
Vaste klanten mogen gerust zijn: het nieuwe team plant geen ingrijpende veranderingen aan het concept van De Kosmonaut. “We staan sowieso allemaal achter de zaak zoals ze is”, zegt Pedro. “De overname moet je eigenlijk vooral bekijken als iets wat zich achter de schermen afspeelt. Voor de rest gaan we verder op hetzelfde elan.” Fre en Stefanie zouden nu gaan reizen. “Stefanie gaf aan dat ze nadien misschien in het café wilt blijven tappen. Dat zou top zijn, we hebben haar er zeker graag bij in onze Kosmonaut-crew.”