Zoë Michaux COLOMAplus Zoë Michaux (in het midden met Belgische vlag) behaalde zilver op een Europese wedstrijd voor Hotel- en toerismeopleidingen.

Culinair talent COLOMAplus maakt indruk

MECHELEN – Zoë Michaux uit het zevende jaar Bakkerij van COLOMAplus in Mechelen scoort internationaal. Op de prestigieuze AEHT-wedstrijd behaalde ze een zilveren medaille in de categorie ‘patisserie’.

AEHT is een wedstrijd tussen Europese middelbare hotel- en toerismeopleidingen. Van 12 tot en met 18 november streden de studenten in Leeuwarden met en tegen elkaar in tien verschillende categorieën. COLOMAplus nam deel met 3 studenten in 3 verschillende categorieën: Bieke Voorspoels voor Hotel/Restaurant, Zoë Michaux voor patisserie en Amanda De Souza Araùjo voor toerisme.

In de categorie ‘patisserie’ waren er maar liefst 18 teams. Michaux behaalde samen met haar door loting geselecteerde Ierse partner een zilveren medaille. De jury prees vooral de mooie presentatie op het bord en de verrassende smaakverhoudingen. Ze moest een dessert maken met als hoofdthema appels. Het duo presenteerde een heerlijk bordje cremeux van Calvados, met een torentje appelmousse op een Iers honingkrokantje, omringd door een getemperd chocoladebandje en een krans van pistache- en pijnboompitjes.

Michaux, die onder meer stage doet bij de gekende Leuvense patisserie-chocolaterie ‘Zuut’ (een oud-leerling van COLOMAplus) vond het een onvergetelijke ervaring: “We brachten onze eigen ideeën samen en bleken erg complementair in elkaars culinaire talenten te zijn. We leerden compromissen sluiten om zo tot het beste resultaat te komen”, zegt de studente.