BOORTMEERBEEK/MUIZEN – Een jaar geleden lanceerde de Mechelse Ingrid Sluis Carumbola, een mix van rum en fruitsap. Nu creëerde ze samen met IJssalon Brasserie Bas uit Boortmeerbeek de Carumbola rum-tonic cocktail sorbet.
“Carumbola ging een jaar geleden van start en ijssalon Brasserie BAS opende zijn deuren in maart. We beschouwen ons allebei nog als starter en vonden een aantal gemeenschappelijke waarden: een passie voor natuurlijke producten, ambachtelijke productie, creativiteit en fun”, vertelt Ingrid Sluis. “De samenwerking kwam snel tot stand. Carumbola fruitrum staat als aperitief op de kaart in de brasserie en het idee om samen een rum-tonic cocktail sorbet te maken was geboren.”
De sorbet bevat 2.5% alcohol en is bovendien lactose- en glutenvrij wat een extra bonus is voor klanten met allergieën. Vanwege het alcoholgehalte is deze sorbet enkel verkrijgbaar vanaf 18 jaar.
Smaken
Er werden twee sorbetsmaken ontwikkeld die de smaken volgen van de Carumbola fruitrum: Exotic en Very Berry. IJssalon Brasserie BAS zal de Carumbola rum-tonic cocktail sorbet niet enkel in zijn ijstoog in Boortmeerbeek verkopen maar ook in porties aanbieden als meeneemsorbet, bijvoorbeeld voor feestjes thuis. De nieuwe sorbet wordt in het ijssalon ook gecombineerd in de ijscoupes.
Op de zomerse dinsdagen in Hever worden proevertjes van de nieuwe sorbet met alcohol uitgedeeld om het product bekend te maken. Carumbola is ook op zoek naar handelaars die de nieuwe rum-tonic cocktail sorbet in hun gamma willen opnemen.
Intussen werkt Ingrid Sluis aan nog meer bijproducten van de Carumbola fruitrum. “Daarbij blijven onze waarden belangrijk: ambachtelijke productie en natuurlijke ingrediënten staan centraal.”