Zaakvoerders Kristel Van Looy (48) en Raf Gorris (63) delen een voorliefde voor Spanje en de Spaanse keuken. Ze wilden thuis in de Kattenstraat – in het Spaans Calle Gato – een klein huiskamerrestaurant openen, maar daar kregen ze geen toelating voor.
Tijdens hun zoektocht naar een geschikte locatie stuitten ze op het Bergbos, waar de overname van Bistro Maginique door een vorige geïnteresseerde misliep. “De locatie is zo uniek dat we die kans niet konden laten schieten”, zeggen Kristel en Raf. “We lieten onze jobs in de financiële sector achterwege voor deze nieuwe uitdaging.”
Kristel werkte als tiener nog in de keuken van een pizzeria en diende ooit op in een café. Raf heeft al lang een culinaire interesse, maar de horeca-ervaring van het duo is op zich wel relatief beperkt. “Ik heb nooit echt in de sector gewerkt, maar tijdens vakanties heb ik wel wat meegedraaid in restaurants overal in Europa”, zegt Raf.
“Thuis gaf ik geregeld etentjes en ik heb eens twintig verschillende gerechten voor zo’n driehonderd mensen gemaakt tijdens een weekend van Kom op tegen Kanker.”
Uniek systeem
Kristel en Raf blikken intussen tevreden terug op hun openingsweekend. Klanten konden er op kosten van het huis al eens proeven van een aantal hapjes. Ze konden er ook kennismaken met de bijzondere wijndispensers van de zaak. Die laten klanten toe om zestien verschillende wijnen te proeven in proefglaasjes, halve glazen of volle glazen.
“Je kunt de wijnen zelf inschenken en afrekenen met een soort van bankkaart die je op voorhand voor een bepaald bedrag oplaadt. Hier in de streek is dat systeem uniek”, zeggen de zaakvoerders. “In ons land zijn er maar enkelen die op die manier werken. Onze bezoekers waren er laaiend enthousiast over. Het leuke is dat je zo eens een wat duurdere wijn kunt proeven. Bovendien is er voor elk wat wils.”
Wijnkamer
De voorbije tijd schuimden Kristel en Raf tal van horeca- en wijnbeurzen afgeschuimd. “We mogen wel stellen dat we prijs-kwaliteit een uniek aanbod aan wijnen in huis hebben. We voeren die ook zelf in”, zeggen ze. Vanaf vrijdag rollen de zaakvoerders hun foodsharingaanbod uit.
“We gaan vanaf dan een aantal typische tapas serveren, met wekelijks afwisselende suggesties. Denk onder andere aan patatas bravas, arroz, paella en fideuà. Er zijn ook altijd enkele desserten verkrijgbaar.”
Naast hun wijnbistro baten Kristel en Raf ook een feestzaal uit aan hun zaak en runnen ze er een wijnhandel. “De bistro en de feestzaal zijn van elkaar gescheiden met een geklimatiseerde wijnkamer waar we tussen de 700 en de 1.000 flessen kunnen stockeren”, zegt Raf. “Je hebt er vanuit beide kanten zicht op.”
Calle Gato is open van donderdag tot en met zaterdag, telkens van 11.30 uur tot 22 uur. Op zondag kan je er terecht van 10.30 uur tot 17 uur. Kristel en Raf runnen de zaak met de hulp van een aantal jobstudenten en flexi-jobbers.