Feliks is al lang geen onbekende naam meer in Lier. De zaak opende voor het eerst de deuren in de zomer van 2016 en kende sindsdien verschillende uitbaters. Ook Maxim en Rosalie kwamen regelmatig naar de koffiebar en hadden al langer de ambitie om de zaak over te nemen. “In 2019 wou ik de stap al zetten, maar omdat mijn vrouw hoogzwanger was, heb ik het toch niet gedaan. Een paar maanden later, brak corona plots uit”, vertelt Maxim.
“In 2022 konden we de bar opnieuw overnemen, maar dat was voor mij niet het juiste moment. Toen ik recent zag dat Feliks failliet was gegaan, dacht ik: nu waag ik mijn kans. De vorige eigenaars waren zeer behulpzaam en we hebben bijna alle leveranciers behouden”, vervolgt hij.
Back to basics
Broer en zus hebben Feliks grondig aangepakt, maar wel met respect voor de originele sfeer en het concept. “Wij zijn back to Feliks gegaan of back to basics. Als je de menukaart ziet, doet het je denken aan het eerste menu van Feliks”, aldus Maxim. “De overname van Feliks kwam als een nieuwe uitdaging op ons pad. We hebben heel snel beslist. Op korte tijd hebben we de zaak opgeknapt en terug gedecoreerd, met een balans tussen oude en nieuwe elementen”, voegt ook Rosalie toe.
“Op korte tijd hebben we de zaak opgeknapt en terug gedecoreerd, met een balans tussen oude en nieuwe elementen”
Rosalie Daems, mede-uitbater Feliks
Ook het menu is wat gewijzigd, al blijven de bekende bagels een vast plekje op de kaart behouden. “Wij hebben ook een paar nieuwe dingen op de kaart gezet zoals eggs benedict, een heel populaire, of een toast eiersla. Dit wordt aangevuld met enkele klassiekers zoals croque-monsieurs. Maar natuurlijk zijn de bagels ook beschikbaar. We willen vooral dat er voor iedereen iets is op de menukaart.” Daarnaast zijn er ook verschillende vegetarische en veganistische opties verkrijgbaar. “Verder voorzien we ook een ontbijt, dat de klant volledig zelf kan samenstellen. Ook de patisserie van Fraîche zal hier te verkrijgen zijn.”
Dankbaar
De heropening van Feliks afgelopen weekend was een succes. “Het was heel goed en heel druk. Wij hebben heel veel positieve reacties gehad van mensen die blij waren dat we opnieuw open waren”, vertelt Rosalie enthousiast. Ook via sociale media kreeg het duo veel fijne commentaren. “Wij kunnen er alleen maar dankbaar voor zijn. Het was een heel aangenaam weekend.” Vanaf deze week zal ook het terras weer buitenstaan.
De hele maand zijn er nog verschillende leuke acties voor klanten. “Wie deze week langskomt, kan nog genieten van een gratis Liers Vlaaike. Alle klanten krijgen ook onze openingsflyer mee, waarmee ze een bon krijgen voor een gratis koffie tot eind juli”, zegt het duo. Ook takeaway is mogelijk. Rosalie en Maxim hebben nog meer plannen voor de toekomst, zoals het uitbreiden van de menukaart met suggesties.