maroon

Brasserie Maroon kiest onder leiding van nieuwe chef-kok voor andere aanpak en wordt restaurant

MECHELEN - Brasserie Maroon aan het station in Mechelen kiest voor een nieuw concept. Samen met een nieuwe chef-kok vormt uitbater Koert Foubert de zaak om tot een restaurant. Die beslissing neemt hij nadat er de laatste maanden steeds minder klanten kwamen. “Met een nieuwe aanpak willen we voor nog meer beleving zorgen”, klinkt het.

Brasserie Maroon op het Koning Albertplein in Mechelen werd in 2008 opgericht. Zo’n veertien jaar later stapt zaakvoerder Koert Foubert over op een nieuw concept. “De nieuwe kaart ligt nog niet helemaal vast, maar we gaan duidelijk voor een andere aanpak”, zegt hij. “De typische brasseriegerechten zoals een spaghetti of lasagne schrappen we van het menu. In de plaats daarvan kiezen we voortaan voor de klassieke restaurantkeuken. Het is een keuken die me heel na aan het hart ligt en waar ik graag mee werk.”

Maroon verandert dus het geweer van schouder. “De laatste maanden merkte ik dat het steeds rustiger werd in de zaak”, zegt Foubert. “Volgens mij zijn de werken aan het station een deel van de oorzaak. Maar er zijn ook de uitlopers van de coronacrisis en de moeilijkere economische situatie. Er moest dus iets veranderen. Ik had de stekker er kunnen uittrekken, maar dat wilde ik absoluut niet. Ik wil blijven knokken. In plaats van meteen de handdoek in de ring te gooien, probeer ik de zaak daarom opnieuw uit te vinden.”

Doelbewuster

Het leven wordt duurder en dus zou het ook kunnen dat mensen net minder op restaurant zullen gaan. “Het was een moeilijke afweging, maar ik wil het toch proberen”, klinkt het vastberaden. “Ik ben ervan overtuigd dat mensen altijd uit eten zullen blijven gaan. Ze zullen het misschien minder vaak doen, maar de zaken waar ze gaan eten, zullen ze wel doelbewuster uitkiezen. Door in te zetten op een restaurantkeuken en meer beleving en te investeren in het interieur willen we een zaak worden waar de mensen echt bewust voor kiezen.”

Op zaterdag 11 juni kan iedereen kennismaken met de nieuwe versie van Maroon. Voor een relatief zachte prijs kan je er genieten van een menu dat werd samengesteld door Foubert en zijn nieuwe chef-kok Bolle Meulemans. Die was eerder aan de slag bij onder andere M-Eatery. “Voor de klanten zal het even wennen worden, maar we geloven in een klassieke stijl waarbij we inzetten op puurheid, smaak en traditie”, aldus de zaakvoerder.

Inschrijven voor Maroon Goes Classic op 11 juni kan via info@maroon.nu. Alle info vind je op de website.

www.maroon.nu