Na een doorgedreven renovatie opende Michaël Öksüz in februari 2019 brasserie De Polder. “Dat eerste jaar was meteen een schot in de roos: echt alles verliep perfect. Maar toen kwam corona. Kort nadat we eindelijk weer open mochten, kampte ik met zeer ernstige gezondheidsproblemen, waardoor ik zelf niet meer in mijn zaak aanwezig kon zijn. Er is toen heel wat verkeerd gelopen, waardoor klanten wegbleven. Begin december 2022 raadde mijn boekhouder me aan om het faillissement aan te vragen, om erger te voorkomen.”
Maar Michaël Öksüz en zijn echtgenote bleven niet bij de pakken zitten. Met een nieuwvennootschap konden ze de curator overtuigen om de horecazaak over te nemen. “Aan het succesvolle concept van vroeger hebben we niets gewijzigd. We behouden dus onze Frans-Belgische keuken. Wel hebben we het aanbod aan vleesgerechten nog een beetje uitgebreid. Een belangrijke wijziging: we zijn voortaan twee dagen gesloten, op maandag en dinsdag, juist omwille van mijn gezondheid. Wat niet veranderde: de vriendelijkheid van mijn personeel. Mensen moeten dus weer met een glimlach naar buiten stappen.”