“Ik speelde al enkele jaren met het idee voor zo’n concept, maar telkens doken andere prioriteiten op”, zegt Bill Heungens, zaakvoerder van brasserie De Margriet. Tot een groot bedrijf recent tijdens een teambuilding een feestje bouwde op het terras van zijn zaak in de Bruul. “Dat zorgde voor een heel leuke sfeer.”
Het moedigde Heungens nog meer aan om zijn idee eindelijk eens in een concept om te zetten. Donderdag 25 juli is het zover. Dan organiseert brasserie De Margriet zijn eerste ‘Dinner & Dance’. Tussen 18 en 19.30 uur kunnen gasten er eerst à la carte iets eten, waarvoor ze moeten reserveren. Vanaf 21 uur gaan de tafels aan de kant en kun je er dansen. Ook wie niet blijft eten, is overigens welkom en betaalt 10 euro.
Om voor sfeer te zorgen, werkt de uitbater samen met Kurt Verheyen. Al meer dan dertig jaar is de Mechelaar een begrip in het uitgaansleven als deejay van discotheek Rio en tegenwoordig ook van de Moose Bar. “Met mijn concept wil ik mensen tussen 25 en 70 jaar eens naar buiten lokken om een stapje te zetten in een andere sfeer. Ik hoor geregeld waaien dat er vraag is naar uitgaansleven. Dan is dit een tof concept: eerst kan je iets eten en daarna een dansje placeren”, vertelt Bill Heungens.
Brunchen
Een week later, op zondag 4 augustus, organiseert het Van der Valk-hotel voor het eerst zijn ‘Brunch & Dance’. Naast de traditionele brunch kunnen gasten er die zondag terecht voor een tweede evenement. “Klanten die in alle rust willen brunchen, kunnen dat uiteraard. Daarnaast organiseren we voor het eerst een brunch met aansluitend een feestje”, zegt Corinne Aertsen, business development manager bij Van der Valk.
Hoteldirecteur Roy Wohrmann spotte het concept elders en is ervan overtuigd dat het ook bij de Mechelaars kan aanslaan. Bij mooi weer kan je van een feestelijke sfeer genieten in de patio van het hotel, bij slecht weer in de zalen. DJ The Knightriders zorgt vijf uur lang voor ambiance. “Augustus is voor ons hotel de rustigste maand en dan zorgen we graag voor extra sfeer. Met onze klassieke brunch spreken we vooral ook een ouder publiek aan, terwijl we met dit concept mikken op een publiek van 25 tot 50 jaar”, vertelt Aertsen.
Het feestje is inbegrepen in de prijs voor de brunch, die 69 euro per persoon kost. Tijdens het buffet van 10.30 tot 14 uur is er ook een open bar met koffie, frisdrank, huiswijn, pintjes van het vat en water. Daarnaast krijg je nog een shotje limoncello. De deejay draait tot 16 uur.