“Tijdens corona zaten Robin en ik vaak in de tuin en dronken we iets”, begint Philippe. “Omdat je niet veel kon doen, begonnen we zelf ideeën te spuien en plots kwam het idee naar boven om zelf bier te brouwen. Robin is kok, dus die heeft wel feeling met eten en drinken. Maar toch was het niet zo eenvoudig want er zijn jaren overgegaan voor we iets hadden dat we zelf lekker vonden.” Uiteindelijk was er dan toch een bier dat in de smaak viel. “De aanhouder wint, zeker” lacht Robin. “Het was uiteindelijk een tripel die we wel lekker vonden. Omdat we wilden zien of het ook bij anderen in de smaak viel, besloten we mee te doen aan de Brouwlandbiercompetitie. Daar werden honderd bieren beoordeeld en we eindigden bij de beste dertig. Na een volgende schifting zaten we zelfs in de finale van de laatste tien, toen wisten we dat het iets kon worden.” De buren richten de Bierbuurderijj op en brachten hun bier in de handel.
Duizend liter
“We lieten duizend liter brouwen bij brouwerij Het Nest in Turnhout”, gaat Philippe verder. “ En vanaf volgende week is ons bier te koop in de lokale drankenhandel ‘t Sas en we hebben ook een deal met the Goodstuff factory. De mensen die het al proefden, vonden het zeer lekker. We deden ook een wedstrijd onder de pre-order-bestellers en winnaar Senne Van den Bruggen was ook direct fan. De verdeling in de Bierbuurderij is dat ik zorg voor het design van de etiketten en de promotie en Robin brouwt. De plannen voor een tweede bier zijn al aan het borrelen”