Small-deliveroo-veggiechallenge-balls-n-glory

Balls and Glory in een veggie jasje

MECHELEN – Na Tournée Minerale in februari, werd de maand maart uitgeroepen tot de VeggieChallenge. Wereldwijd nemen 360.000 mensen deel, in België zijn er dat 22.500 deelnemers. Ook Deliveroo breidt deze maand het aanbod van vegetarische en veganistische gerechten uit. In Mechelen wordt daarvoor samengewerkt met Balls & Glory.

Vorig jaar werd de VeggieChallenge voor het eerst opgericht door EVA vzw en ProVeg International. Ze konden toen rekenen op een deelname van 15.000 Belgen. De deelnemers bespaarden samen maar liefst 930 ton CO₂, 585 miljoen liter water en 1,2 km² land.

Eén jaar later engageren zo’n  22.500 Belgen zich om een maand lang vegetarisch of veganistisch te eten. Voor velen onder ons geen evidentie, maar uit cijfers blijkt wel dat veggie reeds enkele jaren in de lift zit. Zeker het afgelopen jaar is deze trend sterk aanwezig: maar liefst 35% van de Belgen serveerde in 2020 minder vlees of at zelfs geen vlees meer.

Deze trend is ook bij Deliveroo opvallend aanwezig! Uit een recent onderzoek van Deliveroo is het aantal bestellingen van plantaardige gerechten met 163% gestegen ten opzicht van vorig jaar. In België is het aanbod aan vegetarische restaurants beschikbaar via de bezorgservice doorheen de jaren gestaag toegenomen. Vandaag telt Deliveroo 435 restaurants met een vegetarisch aanbod terwijl diezelfde teller vijf jaar geleden op 10 stond. Chef Wim Ballieu van Balls & Glory steekt met behulp van de producten van Garden Gourmet de opper Belgische klassieker ‘ballekes in tomatensaus’ in een veggie jasje.