Food for Good Foto: bar

Bakkersgasten Dylan en Dylan ruilen in Boom deegkneder in voor knapperige frietjes

Op de Grote Markt in Boom heeft frituur/broodjesbar Food for Good de deuren geopend. Achter de frituurpan staan twee ambitieuze jonge ondernemers én naamgenoten Dylan Possemiers (21) en Dylan Jacobs (20), twee voormalige bakkersgasten.

Tijdens hun bakkersopleiding leerden Dylan & Dylan, respectievelijk afkomstig van Blaasveld (Willebroek) en Waarloos (Kontich) elkaar kennen aan Coloma in Mechelen. In oktober vorig jaar besloten ze samen in bijberoep een foodtruck, ‘Food for Good’, op te starten, aanvankelijk met hamburgers, daarna schakelden ze over naar frietjes.

De verleiding van het ‘Belgische goud’ beviel hen zo goed dat ze besloten samen op zoek te gaan naar een pand waar ze hun gezamenlijke interesse vorm konden geven. Dat vonden ze op de Grote Markt in Boom, waar een voormalig frituur begin dit jaar leeg was komen te staan.

 

 

“In het hart van het centrum leek ons dat een geknipte opportuniteit”, vertellen Dylan & Dylan. “In de buurt zijn er al heel wat snackbars maar voor een authentiek frituur moet je toch al even verder. De eerste week sinds we open zijn, heeft dit ook al bevestigd.”

“We hechten daarom ook veel belang aan kwaliteit en authenticiteit. Door de recente prijsstijgingen bestaat de neiging om op zoek te gaan naar de ‘goedkoopste producten’, want het gamma is heel ruim. In de beslissing van ons aanbod hebben wij daarom eerst alle vleesjes een voor een geproefd om, zonder de prijs te kennen, een oordeel te vellen. Sommige snacks zullen daarom iets prijziger zijn dan elders, maar we willen gaan voor een goede prijs-kwaliteit. Afgaande op de reacties van de eerste week wordt dit ook wel geapprecieerd.”

Naast de klassieke snacks en frietjes willen de uitbaters ook werk maken van een voldoende aanbod aan veggie en halal.

Op maandag en dinsdag blijft Food for Good gesloten, de andere dagen is de frituur/broodjesbar open van 11.30-13.30u en van 17-22u.