Het didactisch restaurant vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding Restaurant en Keuken van het Busleyden Atheneum Campus Stassart. De leerlingen worden er opgeleid tot vakbekwame professionals in de horeca. Tijdens de zomer vond er een intensieve renovatie plaats en deze week konden de scholieren de nieuwe eetruimte en keuken van Het Groen Waterke feestelijk in gebruik nemen.
“Alles voldoet nu aan de hedendaagse vereisten op het gebied van technologie en duurzaamheid”, zegt schooldirecteur Tanja Janssens. “Maar niet alleen de keuken werd gemoderniseerd, ook de eetruimte zelf werd in een nieuw jasje gestoken. Het heeft nu de eigentijdse en gesoigneerde sfeer van het betere restaurant. Met de investering in het didactisch restaurant zetten we een belangrijke stap in de verdere professionalisering van het praktijkgericht onderwijs.”
Gastronomie en leren
“We kijken ernaar uit om zowel onze leerlingen als toekomstige klanten te mogen verwelkomen in deze inspirerende kookomgeving waar gastronomie en leren hand in hand gaan. Ik wil iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt uitdrukkelijk bedanken”, zegt Janssens, die de keuken plechtig opende in aanwezigheid van de voorzitter van Horeca Vlaanderen Antwerpen en de sectorconsulent Onderwijs van Horeca Forma.
Wie de kwaliteiten van de leerlingen van de richting Restaurant en Keuken van BA Stassart zelf wil uittesten, kan een tafeltje reserveren in Het Groen Waterke. Wekelijks worden er verschillende lunchformules aangeboden door de scholieren van de tweede en derde graad.