MECHELEN – Poule & Poulette opent op 25 oktober een filiaal op de IJzerenleen in Mechelen.
“Bij Poule & Poulette smaken kippen zoals vroeger”, zeggen de zaakvoerders. Ze worden ook zoals vroeger gekweekt, met passende zorg, scharrelruimte met verse balen stro, daglicht en 100% plantaardige voeding. Poule & Poulette kiest voor Belgische Gallux kippen, gekweekt met respect voor dier, milieu en consument.
“Met controle over de leghennen, eieren, kuikens en volwassen kippen hebben we in ons land een sluitend en traceerbaar controlesysteem dat aan onze kwaliteitseisen beantwoordt”, aldus Frederik Goossens.
Als foodie droomde hij ervan om de authentieke kippensmaak in eer te herstellen. Daarom opende hij in 2012 samen met zijn partner Inne Vangeel de eerste Poule & Poulette vestiging in Brasschaat.
Voor een optimale sappigheid en textuur worden de kippen bij Poule & Poulette gedurende anderhalf uur op 150°C traag gegaard. Op het menu staan naast kip aan ’t spit nog andere traditionele kipgerechten zoals vol-au-vent, Caesar salade, wraps en als specialiteit geflambeerde kip Tout feu tout flamme. Voor de lunch serveert Poule & Poulette taco’s en clubsandwiches met pulled chicken.
De groeiende keten heeft twee vestigingen in Antwerpen, een take-out boetiek in Brasschaat, en vestigingen in Gent, in Brussel, op Brussels Expo (tussen Hal 4 & 5) en in Mechelen (IJzerenleen 36).
Grappig detail: In de Poule & Poulette restaurants staan de tafels op elkaar geschraagd. In dit unieke (en gedeponeerde) zitbox-systeem kan je boven of onderaan zitten. Het zorgt voor een bijzondere beleving als kippen op stok.
Het team van Poule & Poulette bestaat uit Frederik Goossens, Inne Vangeel en Filip Van Hoeck. Wat hen bindt, is hun passie voor lekker eten en hun neus voor kwaliteit. Poule & Poulette zit sinds kort mee onder de vleugels van de oprichters van Ellis Gourmet Burger en Vermec waardoor de verdere groei verzekerd is.