Sander Spreeuwers DD (Foto: Dick Demey)

Ziehier: alle Limburgse restaurants in de Gault&Millau

Sander Spreeuwers van Modest in Oudsbergen is met 15 punten de hoogste nieuweling van België in de nieuwe uitgave van de culinaire gids Gault&Millau. Andere Limburgse winnaar is Hoeve De Bies in Voeren, dat het mooiste terras van het land heeft. Aan de top beent Ralf Berendsen intussen Bert Meewis van Slagmolen bij (allebei 18), op de voet gevolgd door Cuchara (17,5 punten). De Kristalijn in Genk is nu gedeeld vierde, samen met Tongenaars Magis en Altermezzo (17). De Mijlpaal, Innesto, Vivendum, Ogst en La Botte vervolledigen met 16 punten de Limburgse top. De volledige lijst vind je hieronder:

Bistro Philippe, Alken: 14 (stijging)
Mardaga, As: 12
Nif, Bilzen: 13,5 (stijging)
Akko, Bilzen: 13 (nieuw)
Op den Blanckaert, Bilzen: 13
De Marmiet, Bocholt: 13 (nieuw)
Nyde, Borgloon: 14 (stijging)
’t Grevenhuis, Borgloon: 13 (nieuw)
t Johannietershuis, Borgloon: 13 (nieuw)
t Russelt by Jarne, Diepenbeek: 12 (nieuw)
Vivendum, Dilsen-Stokkem: 16
La Feuille d’Or, Dilsen-Stokkem: 15
De Poorterij, Dilsen-Stokkem: 14,5
Au Nom de Dieu, Dilsen-Stokkem: 13
t Pure Genot, Dilsen-Stokkem: 13 (stijging)
Terland Dilsen-Stokkem Limburg 12
De Kristalijn, Genk: 17 (stijging)
La Botte, Genk: 16
Restaurant U, Genk: 14 (stijging)
The Thrill, Genk: 14
Moonstone, Genk: 13,5
Gusto, Genk: 13
Mélange, Genk: 13
Partaasch, Genk: 13
Peppe’s, Genk: 13
Ristorante Da Gianni, Ham: 13
Food Emotions, Hamont-Achel: 14,5 (stijging)
Stad10, Hamont-Achel: 14 (nieuw)
Ogst, Hasselt: 16 (stijging)
JER, Hasselt: 15,5
Ansoler, Hasselt: 14,5 (stijging)
De Kwizien, Hasselt: 14,5
Arlecchino, Hasselt: 14
La Fontanella, Hasselt: 14
Jurgen Eetboetiek, Hasselt: 13,5
Osteria Moretti, Hasselt: 13,5
Artchoc, Hasselt: 13
Bonta, Hasselt: 13
Entrepot del Tartufo, Hasselt: 13
Leeuw, Hasselt: 13
Rongese, Hasselt: 13
Taratata, Hasselt: 13
Trentanove, Hasselt: 13
Bar Tre, Hasselt: 12
Blend by Rauw, Hasselt: 12
Boccanera, Hasselt: 12 (nieuw)
Brousse, Hasselt: 12 (nieuw)
De Goei Goesting, Hasselt: 12
De Zwaan, Hasselt: 12
El Fuego, Hasselt: 12
Gastrobar ’t Genoegen, Hasselt: 12
Het Cordaat, Hasselt: 12
L’Aperi Vino, Hasselt: 12
La Bonne Vie, Hasselt: 12
Maison Mathis, Hasselt: 12
Vous Lé Vous, Hasselt: 14
Table’O Heers: 14
Marsnil, Heers: 13,5
De Weijers Hoven, Hoeselt: 13
Kampernoelie, Hoeselt: 13
Cucina di Gio, Houthalen-Helchteren: 13,5 (stijging)
Amitié, Kinrooi: 14 (stijging)
Ralf Berendsen, Lanaken: 18 (stijging)
Bistrôt Le Ciel, Lanaken: 13,5 (nieuw)
Cuchara, Lommel: 17,5 (stijging)
Cocotte, Lommel: 13,5
Ratatouille, Maaseik: 14
Bienvenue, Maaseik: 13
De Loteling, Maaseik: 13
Inglima, Maaseik: 13 (nieuw)
Smaakkamer Lavendel, Maaseik: 13 (stijging)
Tiffany’s by Pascal, Maaseik: 13 (stijging)
Kasteel Wurfeld, Maaseik: 12
Osteria Cellini, Maasmechelen: 13,5
La Strada, Maasmechelen: 13
Leonardo, Maasmechelen: 13
Da Lidia, Maasmechelen: 12
Le Petit Belge, Maasmechelen: 12
Modest, Oudsbergen: 15 (nieuw)
Slagmolen, Oudsbergen: 18
Fleurie, Peer: 13,5
Sarriette, Peer: 13
Bella Via, Pelt: 13,5
Petite Source, Pelt: 13,5 (stijging)
L’Anima, Pelt: 12
La Baita, Pelt: 12 (nieuw)
Klost’r, Riemst: 13,5
Aurum by Gary Kirchens, Sint-Truiden: 15,5
De Fakkels, Sint-Truiden: 15
De Stadt van Luijck, Sint-Truiden: 15
Bistro Zutt, Sint-Truiden: 14
Blanc By Aytems, Sint-Truiden: 14
Coco Pazzo, Sint-Truiden: 13
De Gebrande Winning, Sint-Truiden: 13
L’Angelo Rosso, Sint-Truiden: 13
Os, Sint-Truiden: 13 (stijging)
Bar Crevette, Sint-Truiden: 12
Bleu By Aytems, Sint-Truiden: 12
Het Hooghuys, Sint-Truiden: 12
Hoeve Roosbeek, Sint-Truiden: 13,5 (stijging)
Altermezzo, Tongeren: 17 (stijging)
Magis, Tongeren: 17
De Mijlpaal, Tongeren: 16
Bistro Bis, Tongeren: 13,5
Sjalotte, Tongeren: 13,5 (stijging)
Bistro Belix, Tongeren: 13 (stijging)
Intermezzo, Tongeren: 12
Hoeve De Bies, Voeren: 15 (stijging)
De Cantarel, Voeren: 12
Hof de Draeck, Voeren: 14
The Black Knife, Wellen: 13,5
Innesto, Zonhoven: 16
Sans Gêne, Zonhoven: 12