“Door corona lag de hele hotelsector op zijn gat en was ik gedwongen thuis te blijven”, zegt Yves Bas, die intussen in Dubai al 23 restaurants voor andere ondernemers heeft uitgetekend en geopend. “Op Facebook zag ik een Belg aan iemand vragen waar er in Dubai goeie vol-au-vent te krijgen was om thuis op te warmen. Omdat ik niks te doen had, heb ik erop gereageerd en zo is de bal aan het rollen gegaan. Al snel kreeg ik 30 bijkomende bestellingen, en toen ik ook stoofvlees aanbood, vlogen de kilo’s de deur uit. Ik ben dan elke week een klein menu gaan maken, en dat werkte zo goed, dat ik snel naar een grote professionele keuken moest overschakelen. Dit concept hebben we Atelier B gedoopt, waarbij de de B staat voor Bas en België. Het bedrijf levert nu in heel Dubai en Abu Dhabi.”
“Daarnaast heb ik samen met een vennoot een ontbijt- en lunchzaak in de Alliance Francaise overgenomen. Na de verbouwing openen we eind augustus onder de naam Atelier B Café.”
Alsof dat nog niet genoeg is, gaat Yves Bas vanuit 6 zogenaamde ‘dark kitchens’ (cateringkeukens zonder fysiek restaurant) de gerechten klaarmaken voor 2 restaurantconcepten die hij in een franchiseformule op de wereld gaat zetten. “Eentje heet Boulette, met de focus op gehaktballen. Het eerste restaurant gaat open in november, en wij leveren er de gerechten. Het tweede is Bazar d’homard, een concept rond seafood, dat ook weldra uit de startblokken schiet. Je ziet het… we hebben hier de handen dus meer dan vol”, besluit een enthousiaste Yves Bas.