Het dienstenchequebedrijf Work@Home, met hoofdzetel in Hoeselt, heeft opnieuw 2 overnames gedaan. In Borgloon werd het failliet verklaarde Pallieter ingelijfd, en ook Abluo, met vestigingen in Meise, Merchtem, Buggenhout en Edegem, behoort nu tot de groep rond zaakvoerder Luc Jeurissen. Daarmee heeft Work@Home de kaap van 1.500 medewerkers overschreden.
Klacht ingediend
De overname van Pallieter in Borgloon verloopt nochtans niet van een leien dakje. “Ondanks een verbod is de voormalige eigenaar via een vennootschapsconstructie opnieuw begonnen met een dienstenchequebedrijf,” legt Luc Jeurissen uit. “Daarbij doet ze een beroep op voormalige werknemers, die wij in feite mee hadden overgenomen. Deze afwerving is niet correct en dus hebben we hiertegen een klacht ingediend. Blijkbaar is het moeilijk om als kleiner bedrijf het hoofd boven water te houden en moeten de uitbaters naar ontoelaatbare methodes grijpen om hun zaken verder te zetten.”
Snel ontslaan
Jeurissen houdt bovendien zijn hart vast als de eenmaking van het statuut voor arbeiders en bedienden erdoor komt. “Dit zou de sector van de dienstencheques extra hard treffen,” zegt hij. “Het is onverantwoord om in tijden van economische crisis de opzegtermijnen van de arbeiders op te trekken tot deze van de bedienden. Dit maakt het kostenplaatje voor de werkgever alleen maar groter. Het is bovendien een zeer ingrijpende aantasting van de flexibiliteit. Het resultaat gaat zijn dat werkgevers ofwel geen arbeiders extra gaan aannemen, ofwel nog snel arbeiders gaan ontslaan waar ze vanaf willen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?”
Toch heeft Work@Home naast de geslaagde overnames ook positief nieuws. “We zijn gestart met het aanbieden van een scooter aan onze medewerkers. Vooral in landelijke gebieden blijkt dit een handige manier om sneller de verplaatsingen van klant tot klant te maken. Bovendien zorgt de regeling ervoor dat de dames die hier een beroep op kunnen doen, extra gemotiveerd aan het werk
gaan.”