Weer medisch bedrijfje op Chemelot (oprichter zoekt nog € 2 mln extra kapitaal)

Ondernemer/docent prof. Paul Borm start een nieuw bedrijf op bedrijventerrein Chemelot. De docent van Hogeschool Zuyd gaat research en productie doen van slim draad waardoor operaties ook in MRI-scanners gedaan kunnen worden.

Blom zoekt nog investeerders die € 2 mln willen inbrengen.

De onderneming Nano4Imaging start voorlopig met drie mensen, mogelijk groeit het snel door naar 10 personeelsleden. 

HIERONDER HET INTERVIEW MET BORM:
 
1. U stelt dat operaties ook ‘onder MRI’ mogelijk worden door uw vinding. Wat bedoelt u daarmee, MRI is toch een scanner, daar ga je toch niet onder opereren? 
 
Opereren is de patiënt helemaal open leggen, dan heb je geen scanner nodig. Tegenwoordig worden echter de meeste operaties minimaal invasief uitgevoerd (bv hartklep via de halsader). Dan heb je dus een scanner nodig en meestal is dat röntgen of CT. MRI heeft het voordeel dat je dan bv in soft tissue (borst, prostaat, vaatwand, hart) veel zichtbaar kunt maken zonder gebruik van straling!

2. Wie worden uw klanten? De leveranciers van MRI-scanners zoals Philips en Siemens? 
 
Mijn klanten zijn leveranciers van medical devices (bs Boston, MeriT) en daar profiteren uiteindelijk Philips en Siemens van omdat zij meer apparaten gaan verkopen
 
3. Wat moet u nog doen om het product helemaal af te krijgen? 
 
Klinische studies en CE-certificering, beide in 2011.
 
4. Wat is het product eigenlijk? Een kastje ter grootte van een schoenendoos met veel elektronica er in? 
 
Is een polymeer draad van 0.035 inch doorsnede met markers erop. Draad is 2 meter lang en kan via de lies naar binnen worden gestuurd.

5. Waarom start u op Chemelot en niet naast het AZM of nabij de RWTH? 
 
Business development en productie zijn beter op een business campus; bovendien hebben we al een productielab op Chemelot samen met een ander bedrijf.
 
6. U bent ook lector aan Hogeschool Zuyd. Wanneer heeft u nog tijd voor ondernemen? In de avonduren? ’s Nachts.
 
Ik ben sinds 1 januari 2011 met sabbatical bij de Hogeschool. De komende 2 jaar werk ik full-time voor Nano4Imaging, totdat de winkel draait. Daarna wil ik het stokje doorgeven en een volgend avontuur beleven.  Ik hoop dat er ook een voorbeeld functie van uit gaat naar andere onderzoekers bij hogescholen en universiteiten. Verder geven avonturen meer energie dan ze kosten.
 
7. Hoe brengt u uw nieuw product onder de aandacht van potentiële klanten? Gewoon opbellen? Netwerken? 
 
Via de eindgebruiker de klinicus. Op dit moment zijn vooral cardiologen, vaatchirurgen en radiologen geinteresseerd. Daarnaast bezoeken wij congressen van deze gebruikers.
 
8. Hoeveel geld is al in het product gestopt? 
Veel. De ontwikkeling en de patenten zijn voortgekomen vanuit MagnaMedics waar dit product de laatste 3 jaar is ontwikkeld.
 
9. Hoeveel geld mist u nog? En waar kunnen onze lezers terecht als ze in u geld willen investeren? 
 
Ik zoek op dit moment 2 miljoen Euro, en heb eigenlijk een grote investeerder nodig die daarvan 75 % wil dragen en ervaring heeft in de MedTech
 
10. Waarom investeert Industriebank Liof niet de rest? 
 
Ze hebben al veel geïnvesteerd. 
 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.