De Elsartmolen wordt een restaurant met 18 plaatsen, uitgebaat door Geert Coninx (45) en Nadia Moors (45). Geert, in het verleden nog als profvoetballer aan de slag bij Heusden-Zolder en OHL, zal er in de potten roeren. Nadia verzorgt de zaal. “Zo’n zeven jaar lang hebben we in Oudsbergen een B&B en restaurant uitgebaat in Le Petit Chateau”, vertelt Nadia. “Tot de kok er plots mee kapte. Vanaf toen hebben we gezworen dat we de touwtjes zelf in handen zouden nemen. En dus is Geert als een bezetene koksopleidingen gaan volgen bij Syntra in het dagonderwijs.”
Gestart en gesloten…
“Daar heb ik enorm veel opgestoken”, vertelt Geert. “Samen hebben we dan ook een jaartje de keuken en de zaal van Different Hotel in Genk gerund. Ook daar hebben we veel uit geleerd, maar we konden er ons ei niet echt kwijt. Zo zijn we op zoek gegaan naar een eigen plek. Dat werd ons restaurant La Bonne Vie in de Aldestraat in Hasselt. We hebben het geopend… en meteen weer gesloten. Corona, weet je wel. We hadden nog niet genoeg bekendheid om afhaalopties te organiseren, zoals andere horecazaken dat toen deden.”
Toen ze na corona écht van start konden gaan, werd het restaurant al snel populair. “Maar: we wilden graag een pand van onszelf”, aldus het koppel. “Zo zijn we uitgekomen bij de Elsartmolen. We waren meteen verkocht. Op termijn komen we hier ook wonen. De vorige eigenaars hadden net nog heel wat vernieuwd, een lik verf is het grootste werk dat ons nog rest.”
Perfecte ligging
“We liggen op een binnenplein tegenover een geweldig mooie B&B, een wellness en een speeltuin. Met voor ons nog een ruim terras en een zaaltje voor feestjes van een 40-tal mensen”, glundert Geert. “Plus: parkeergelegenheid vlak naast het gebouw. Gewoon perfect.”
Op 4 november opent het koppel de deuren hun restaurant. “We gaan voor een verfijnde zaak. Geen grote kaart, maar alles met mooie en verse producten”, aldus Geert. “We bieden Frans-Belgische gerechten aan, hoofdzakelijk in menuvorm: ’s middags een lunchmenu, ’s avonds een uitgebreider menu met drie, vier of vijf gangen. Met een beperkte aanvulling van gerechten à la carte, zodat mensen altijd kunnen kiezen.” En daarmee is de trein hopelijk vertrokken voor een lange toekomst in de molen van Stevoort.