Gabrielle Marchant-Ernon, oprichter en voormalig chef-kok van het restaurant The Golden Horse in Voeren, is overleden.
Gabrielle begon haar loopbaan als slagersvrouw. Ze volgde aansluitend een opleiding tot kok aan de École supérieure des métiers de la viande in Parijs. Daarna begon ze een zaak als traiteur, om tot slot haar eigen restaurant The Golden Horse te openen in ’s Gravenvoeren. Ze koos voor een klassieke Franse keuken, geïnspireerd door nieuwe geuren en smaken. De passie voor de keuken vulde ze aan met een groot enthousiasme en gastvrijheid. “Altijd positief en vastberaden in haar projecten, ruimhartig en steeds met een vleugje humor… Een feest creëren was haar passie en haar hele leven”, zo vertelt haar zoon Luc, die de zaak verderzette na het pensioen van zijn moeder.
Gabrielle Marchant-Ernon genoot nationale bekendheid toen ze in 1997 werd verkozen tot Lady Chef of the Year, dé onderscheiding voor de beste vrouwelijke kok van het land. Een terechte erkenning, die tot op vandaag in het restaurant wordt geprezen met het Lady Chef Menu. Tot het einde van haar dagen was Gabrielle opgewekt en positief. Zo werd ze amper 3 maanden geleden nog in het rust- en verzorgingstehuis Ocura in ’s Gravenvoeren verkozen tot Senior Prinses Carnaval.
De plechtige uitvaartdienst vindt donderdag plaats in de Sint Lambertuskerk in ’s Gravenvoeren. Gezien de maatregelen rond het coronavirus gebeurt dit in familiekring. Er kan dinsdag en woensdag wel nog een laatste groet worden gebracht in Uitvaartcentrum Walpot in Eijsden (NL). Namens de redactie: een oprechte blijk van medeleven aan de nabestaanden.