(11) foto Vincent Beckers

Vincent Beckers: “Spaghetti frutti di mare, en dan pintje in het Eikenhof”

In onze zomerse rubriek Out of Office geeft een Limburgse bedrijfsleider enkele geheimen prijs die niet direct tot zijn zakelijke bezigheden behoren… Deze editie (11): Vincent Beckers, met zijn bedrijf iinno-Benelux actief in energie-opslag via thuisbatterijen.

1. Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?
Niet concreet voor één specieke artiest maar ik sta wel altijd op de eerste rij om mijn combiticket van Pukkelpop te kopen. Ook dit jaar staat dit weer met stip in de agenda!

2. Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?
Spaghetti frutti di mare. Als ik dat op de kaart zie staan twijfel ik geen seconde. Dat samen met een lekkere witte wijn. Heerlijk.

3. Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

De fruitstreek in en rond Sint-Truiden. Met de vespa of in een deux cheveaux kan je de prachtige omgeving ontdekken. Je hebt meteen gevoel dat je in Zuid-Frankrijk bent op een mooie zomerdag.

4. Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?
Eigenlijk neem ik altijd mijn telefoon op voor iedereen die me nodig heeft. Mijn laatste oproep om 3 uur ’s nachts was een jonge kerel die vroeg of hij een kebab kon bestellen. Ik heb zijn bestelling “genoteerd”, gezegd dat het 15 min zou duren, en toen mijn gsm afgezet. 🙂

5. Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

Op een berg aan de kust in Italië. Zon, zee, strand en elke dag een pizza laten leveren. Of misschien een spaghetti frutti di mare…

6. Voor een etentje in welk restaurant zou je een afspraak durven verzetten?
La Botte in Genk. Het eten is subliem en de wijnen zijn geweldig. Pepe en Gaspare Giacomazza geven je het gevoel alsof je thuis bent.

7. Welk tv-programma (of andere show) mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?
Ik kom helemaal tot rust bij het kijken naar een Restoration Video op Youtube. Iets oud en versleten volledig uit elkaar halen, en daarna weer als nieuw in elkaar steken. Heerlijk.

8. Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

Wacht niet met het drinken van een goede wijn op een speciaal moment: een eenvoudig etentje met je beste vrienden of familie is altijd een speciaal moment.

9. Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wilt verdienen?
Het afschaffen van een hele hoop wetten, subsidies, administratieve verplichtingen en beperkende regels. Geef ons de vrijheid in eigen keuzes en ik neem gerust de verantwoordelijkheid over mijn eigen beslissingen.

10.Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?

Een beleving, iets om te doen samen met mijn gezin. Maar geen cadeaubon, want die vervalt bij mij altijd.

11. Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?
Voor mij zijn de meest gepassioneerde ondernemers “de kleine zelfstandige”. Ik bedoel hiermee de bakker, slager, horeca-uitbater, enz… die dag in dag uit in zijn/haar zaak aanwezig is en altijd klaar staat voor de klanten. Zo ben ik laatst terecht gekomen in het dorpscafé Eikenhof in Zonhoven. Al méér dan 50 jaar staat daar de eigenares Monique achter de toog, tot in de vroege uurtjes. De dame is 80 jaar en denkt niet aan stoppen.”

12. Welk object op 2 of 4 wielen komt het meest in jouw dromen voor?
De cybertruck van Tesla. Zo lelijk en toch… ik ben een grote fan. Jammer dat hij (nog) niet in België mag rondrijden.

13. Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?
Eigenlijk geen, ik hou er van om zaken snel in orde te brengen. Ons huis heb ik quasi helemaal eigenhandig verbouwd tijdens de coronacrisis. Ik doe dat ook heel graag, dat brengt me tot rust. Ik word sneller zot van onafgewerkte klussen dan mijn huisgenoten. Denk dus niet dat ze te klagen hebben.

14. Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

Ik heb me ingeschreven samen met mijn vrouw in een 3 jarige cursus sommelier. Die start in september. Heb ik daar tijd voor? Natuurlijk niet, maar hey… het inschrijvingsgeld is al betaald. There is no way back! 🙂