station as overname

Vers horeca-trio neemt overbuur over

Ondernemer Geert Janssen (Jaraco) heeft zijn restaurant-brasserie ’t Stasjon in As verkocht. De overnemers zijn Giuliano Bruno, Luc Didden en Jos Houmont, het trio dat enkele weken geleden ook al het vlakbij gelegen hotel-restaurant Mardaga heeft aangeschaft.

Het stationsgebouw van As dateert van 1874 en heeft dus een rijke geschiedenis. Na de volledige restauratie in 2001 waagden diverse uitbaters zich aan een horeca-avontuur. Sinds ondernemer Geert Janssen in 2017 de zaak overnam, kwam er nieuw leven in de brouwerij. De stilstand door de coronacrisis heeft Janssen doen besluiten om de focus volledig op zijn andere activiteiten te leggen.

Met Giuliano Bruno, Jos Haumont en Luc Didden is er heel snel een overnemer gevonden voor Brasserie ’t Stasjon. Sinds eind januari zijn ze eigenaar van Hostellerie Mardaga, aan de overkant van de straat. “Dit is een opportuniteit die we niet kunnen laten schieten”, zegt Giuliano Bruno. “Met deze overname kunnen we deze hele site verder culinair uitbouwen en tot een synergie komen. Brasserie ’t Stasjon heeft een uitgebreide menukaart en is een perfecte aanvulling met het traditionele Restaurant Mardaga.”

Hotel Mardaga gaat maandag 1 maart terug open onder leiding van de nieuwe manager Wout Cardeynaels. Het restaurant en brasserie ’t Stasjon blijven gesloten zolang de coronamaatregelen voor de horeca van kracht blijven.