hotelschool

Van voeding naar business om vingers en duimen te likken

Een innovatieve manier om voedingsproducten in de markt te zetten: dat is dé uitdaging waar véél Limburgse bedrijven mee kampen. Het provinciebestuur heeft daarom een programma opgestart waarmee ondernemingen inspiratie kunnen opdoen om hun fruit, vlees, groenten of wat dan ook, op een slimme manier aan de man te brengen.

FXT Connect, zo heet het project dat gedeputeerde van Landbouw, Inge Moors, woensdag heeft voorgesteld in Sint-Truiden. Het is een programma dat bedrijven uit de voedingsindustrie of foodservice bijstaat in het definiëren van hun competitief voordeel, en via innovatieve technieken helpt op de producten of diensten in de markt te zetten. “Denk aan technieken als 3D-printing, inkapselingstechnologie voor bepaalde ingrediënten, robotoplossingen op industriële schaal, Artificiële Intelligentie (AI), de optimalisatie van sales forecasting, enzovoort”, vertelt Inge Moors. “En ook op het vlak van foodservice zijn er actuele toepassingen zoals food delivery, smart kitchen technology of consumer apps. Met andere woorden: je kunt het zo gek niet bedenken of de meest geavanceerde technologie die in de industrie en andere sectoren al bijna standaard is, kan ook aangewend worden ten voordele van de voedselproducerende- en verwerkende ondernemingen. Op die manier draagt de food industry (op een future-proof manier) bij tot de realisatie van de Europese Green Deal-doelstellingen.”

Inge Moors lanceert hierbij een oproep voor een interessant netwerkevenement rond deze problematiek. Bedrijven in de voedingsindustrie die vooruitgang willen boeken zijn welkom op FXT Connect op donderdag 21 april om 17u. Deelname is gratis én laagdrempelig, maar beperkt tot professionals. Limburg Startup (LSU) en VKW-Limburg zetten er mee de schouders onder. Voor meer info en inschrijvingen: deze link