Gault&Millau reikte maandag de Catering Awards uit op de prachtige site van Maison de la Poste in Brussel. Het was al voor de zesde keer dat hiermee de beste collectiviteitskeukens van het land in de schijnwerpers werden gezet. In diverse categorieën werd gul met gouden medailles gestrooid.
Twee daarvan vielen Limburg te beurt. Nori Catering uit Lommel mocht de Health Award 2024 op zijn naam schrijven. Dax en Vicky zijn al meer dan 25 jaar ‘sterk bezig’ en zien dat nu bekroond voor hun inspanningen om gezonde voeding met lokale, verse producten aan de klanten voor te schotelen. Seizoensgebonden gerechten zijn standaard in het aanbod. En in het mission statement zweren ze bij sociaal engagement, en respect voor mens, dier en natuur. Redenen genoeg dus om het Lommelse bedrijf op hoogste schavot te zetten…
Daarop stonden ook Ben Lambrechts en zijn kornuiten van PXL Catering. De meermaals gelauwerde chef-kok Rudy Rampelberg en zijn team toverden het beste gerecht op tafel. De jury was zéér in de nopjes over een bereiding met venkel die in de schoolcafetaria geserveerd werd.
Wat moet dat geven als onze topcateraars als Atelier V, Carpe Diem, Witti Group, Jeurissen, Trimalchio, Baenwinning of andere toppers zich voor deze wedstrijd zouden inschrijven…