Laurens Snykers was amper 24 toen hij 7 jaar geleden samen met zijn vrouw Lien de accommodatie Ter Poorte in Wellen overnam van wijlen Moke Karmaoui. Het jonge koppel gaf hun restaurant de naam Zoethout, en begon zoetjes aan te timmeren aan een indrukwekkend culinair parcours. De zaak zag de topprestaties bekroond met mooie quoteringen (o.a. een 14 in de Gault&Millau) en vervoegde ook het prestigieuze clubje van Jeune Restaurateurs (JRE) en Jong Keukengeweld.
Nu is het tijd voor een volgende stap. De landelijke locatie in Wellen wordt geruild voor een stek in de Stad van de Smaak: Hasselt. In de poepchique Kapelstraat openen ze in het historische Lombaardenhuys hun nieuwe zaak. In maart volgend jaar, als de horeca tegen dan opnieuw ongeremd aan de slag mag, zal Zoethout daar de deuren openen. Chef Snykers houdt vast aan zijn keuze om te werken met seizoens- en streekgebonden ingrediënten. Er zal plaats zijn voor 30 klanten, zo weet De Smaak van de Horeca.