Bistro Philippe is één van de rijzende sterren aan het gastronomisch firmament. De beoordeling in de gids Gault&Millau is de afgelopen jaren opgeklommen tot 13,5/20. “Een parcours waar we heel trots op zijn”, zegt chef-kok Philippe. “Maar stilstaan is achteruitgaan. Vandaar dat we constant zoeken naar de verfijning van ons concept om mogelijk nog een paar puntjes te kunnen stijgen.”
Het plan om daar te geraken wordt einde van deze maand ingezet met de sluiting van de traiteurswinkel. “Met de verplichte inactiviteit van het restaurant in de coronamaanden waren we heel blij dat we altijd hebben ingezet op een divers aanbod”, vult partner Sarina aan. “We hadden naast het restaurant ook een afhaalservice en winkel met allerlei gerechten en bereidingen. Bovendien was er de automaat met dagverse producten. Allemaal extra’s die ons door deze moeilijke periode hebben geholpen.”
“Maar nu is het dus tijd om de focus te verscherpen. We hebben beslist om vanaf 1 november de winkel te sluiten en de vrijgekomen ruimte in te richten met bijkomende tafels voor het restaurant. Zo kunnen we meer beleving creëren voor onze gasten. Voor ons kleine team is het bovendien handiger om ons volledig te kunnen toeleggen op het restaurant.” De verbouwingen zullen tot 13 januari in beslag nemen, maar de zaak blijft intussen gewoon open.
De afhaalservice en de zogenaamde Bistroboxen zullen wel blijven bestaan, zeker tijdens de feestdagen. “En ook al leggen we de lat een stukje hoger, de benaming Bistro Philippe houden we aan”, aldus de chef. “Een kwestie van het verwachtingspatroon te overtreffen. Klanten die naar een bistro gaan en qua culinair niveau worden verrast, zullen nog meer tevreden naar huis gaan. Een daar doen we het uiteindelijk voor.”