Kasteel Ordingen, eigendom van Richard Sleurs en familie, heeft met Aurum al een klasse-restaurant. Chef Gary Kirchens wist in nog geen jaar tijd een score van 15,5 op 20 los te weken in de culinaire gids Gault&Millau. Maar aan de overkant van het binnenplein wordt op 11 februari een tweede zaak geopend. Bistro Richard, genoemd naar de eigenaar, mikt op een brasseriekeuken van hoog niveau. “Van een verfijnde croque monsieur tot een mooi stukje wagyu (rundsvlees), zo klinkt het.
Achter de potten zal Tom Wazian plaatsnemen. Hij deed erg veel ervaring op in hoogstaande sterrenzaken, om in 2019 in zijn thuisstad Sint-Truiden te starten met een eigen brasserie: Sacre Coeur. Die gaat nu dicht om de uitdaging aan te gaan in Ordingen.
“Als je een eigen zaak hebt, ben je niet alleen bezig met koken, maar ook met zakelijke beslommeringen”, zegt Tom. “Die vallen hier weg, zodat ik kan focussen op wat ik het liefste doe: gasten verwennen met lekker eten. Deze trein kon ik niet laten passeren. Ik woon op een kilometer van het kasteel en kan in de beste omstandigheden werken. Het is niet de bedoeling dat ik de keuken van Gary Kirchens ga kopiëren, maar we gaan wel ideeën uitwisselen en intens samenwerken.”