Welke vrouwelijke Belgische chef kookt op gastronomisch excellent niveau? Wie kent alle kneepjes in haar vak en heeft een eigen herkenbare stijl? Jaarlijks is er een zoektocht over heel België naar de Lady Chef of the year. Uit meer dan 150 chefs is nu een selectie van een dozijn koks gedistilleerd. Daarbij 1 Limburgse: Lize Willems van Ma Marraine in Tongeren.
“Sinds 1,5 jaar sta ik op eigen benen”, vertelt de 30-jarige chef. “Daarvoor heb ik gewerkt in La Source van Ralf Berendsen, vleesrestaurant De Zwaan in Gelmen en Mondieu in Koksijde. Hier in Tongeren kook ik redelijk klassiek.”
Lize staat er doorgaans alleen voor in Ma Marraine. “Ik probeer het koken zoveel mogelijk te combineren met de bediening. Veel en goed personeel vinden is niet makkelijk in deze sector.”
Ze combineert haar job met het moederschap. Samen met haar vriendin heeft Lize een tweeling van 3 maanden, wat de combinatie met het werk nog moeilijker maakt. De titel zou dus zeker verdiend zijn. Van de 12 finalisten blijven er eind augustus 5 over. Uit die selectie wordt in oktober de uiteindelijke winnares gekozen. Duimen! (en vingers aflikken…)