Michiel Antheunis uit Tessenderlo is een gekende coach in het proftennis. Hij begeleidde al diverse toppers staat mee aan het hoofd van de tennisschool in Diest. Toen de sportactiviteiten door de coronamaatregelen op een laag pitje stonden, heeft Michiel zijn andere passie ter harte genomen: wijn. “Het is allemaal tien jaar geleden begonnen met een uitstap naar de Bourgognestreek”, vertelt hij in Het Belang van Limburg. “Daar is de interesse gewekt. Nadien ben ik veel gaan lezen en uiteraard ook gaan proeven. Op dit ogenblik volg ik een cursus sommelier. Ik steek ook heel veel op uit mijn gesprekken met de importeurs waarmee ik samenwerk voor de eigen zaak die hier uit voortgevloeid is. Fine-Wine, zoals de handel heet, draait na enkele maanden al bijzonder goed. Ik ben gestart met een tiental wijnen en kan er ondertussen al een honderdtal aanbieden. Een aantal klanten zijn direct fan geworden, waaronder toprestaurant Taratata in Hasselt. Daar ben ik best fier op.”
Michiel Antheunis bouwt zijn zaak vooral uit als back-up voor zijn beroepscarrière in het tennis. “Voorlopig blijf ik voltijds coach, wat nog steeds voorrang krijgt op de wijn. Maar als het fysiek wat moeilijker wordt of er doen zich andere omstandigheden voor, dan heb ik tenminste een andere activiteit om op terug te vallen. De schaal van de huidige wijnhandel laat de combinatie toe, maar ik ben ambitieus en wil zeker blijven groeien door het verschil te maken met service en advies”, besluit de ondernemer.