“Met onze AI-planningsmodule gaan we opnieuw een stap verder in de automatisatie van de
personeelsplanning”, zegt zaakvoerder Nick Geys. “Er wordt onder meer rekening gehouden met het weer, de geplande omzet en -uiteraard- de mensen die ter beschikking zijn om ingeroosterd te worden. Het resultaat is niet alleen een betere planning, maar levert horecazaken ook een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing op. Dat we hiervoor een Technology Innovation Award in de wacht slepen, is een erkenning voor het harde werk én sterkt ons om verder te blijven innoveren.”
Ook mede-oprichter Bert Neels was van de partij om uit handen van Vlaams minister Ben Weyts de onderscheiding in ontvangst te nemen. “Bij het prille begin van onze tool – toen nog onder de naam Online
Werkrooster – wonnen we al de Baanbreker-award. Sindsdien groeiden we uit tot een scale-up met 35
werknemers. Ons doel is altijd geweest om oplossingen te bieden die de administratie en werkplanning
van horeca- en retailondernemingen vereenvoudigt. Onze AI-planningsmodule is een belangrijke stap
in die richting.”
De onderscheiding zal Strobbo zeker een nieuwe boost geven. Het Lommelse bedrijf uit de Protime-groep telt vandaag zo’n 2.000 klanten en en 3 miljoen euro omzet (+20%).