Strobbo+-+Technology+Innovation+Award+-+Nick+Geys+en+Bert+Neels

Strobbo roostert obers in, AI helpt een handje

Het Lommelse bedrijf Strobbo, specialist in online personeelsplanning en tijdregistratie, heeft zopas op de Horeca Expo in Gent de Technology Innovation Award in ontvangst mogen nemen. Het is een erkenning voor de ontwikkeling van een module die aan de hand van artificiële intelligentie het werkrooster van horecapersoneel kan opstellen.

“Met onze AI-planningsmodule gaan we opnieuw een stap verder in de automatisatie van de
personeelsplanning”, zegt zaakvoerder Nick Geys. “Er wordt onder meer rekening gehouden met het weer, de geplande omzet en -uiteraard- de mensen die ter beschikking zijn om ingeroosterd te worden. Het resultaat is niet alleen een betere planning, maar levert horecazaken ook een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing op. Dat we hiervoor een Technology Innovation Award in de wacht slepen, is een erkenning voor het harde werk én sterkt ons om verder te blijven innoveren.”

Ook mede-oprichter Bert Neels was van de partij om uit handen van Vlaams minister Ben Weyts de onderscheiding in ontvangst te nemen. “Bij het prille begin van onze tool – toen nog onder de naam Online
Werkrooster – wonnen we al de Baanbreker-award. Sindsdien groeiden we uit tot een scale-up met 35
werknemers. Ons doel is altijd geweest om oplossingen te bieden die de administratie en werkplanning
van horeca- en retailondernemingen vereenvoudigt. Onze AI-planningsmodule is een belangrijke stap
in die richting.”

De onderscheiding zal Strobbo zeker een nieuwe boost geven. Het Lommelse bedrijf uit de Protime-groep telt vandaag zo’n 2.000 klanten en en 3 miljoen euro omzet (+20%).