Limburgse-vlaai-300×200

Streekgerechten vrolijken afterparty Te Deum op

Donderdag werd in Brussel ‘Koningsdag’ gevierd, waarbij op de afsluitende receptie in het Paleis der Natiën, de koninklijke familie zich tegoed kon doen aan allerhande streekgerechten. De Limburgse gouverneur Reynders trommelde via Lekker Limburgs een aantal ondernemingen op om de koninklijke familie het beste van deze provincie te kunnen voorschotelen. Ze kregen een buffet van Limburgse vlaai aangeboden, bereid met fruit uit Haspengouw. Er werden zelfs enkele tricolore taarten gebakken om prinses Mathilde en haar gevolg te plezieren. De Limburgse distillerie werd vertegenwoordigd door de Hasseltse bosbessenjenever en een bosbessenlikeur. De jonge prinsen en prinsessen kregen vers appelsap van hoogstam appelgaarden uit Zuid-Limburg. “Het was een hele eer om voor deze voorname gasten de beste producten uit onze streek te serveren,” aldus Peter Nulens van Lekker Limburgs.