Danny Vanderhoven is niet alleen een rijzende (Michelin) ster, maar ook een reizende… Na enkele avonturen in Lanaken, Maasmechelen en Hasselt, keert hij nu terug naar de roots. In Oud Rekem, het mooiste dorp van Vlaanderen, start hij woensdag met Le Philippe (niet te verwarren met Bistro Philippe in Alken!) in het voormalige Posthuis aan Oude God 7. Het concept is deze keer niet bedoeld om Michelin-inspecteurs te imponeren. Danny Vanderhoven legt het uit: “Wat typeert een echte Bourgondiër? Wel, op het einde van de dag wil die een warme, gezellige zaak waar een lekker, klassiek gerecht op tafel komt. Meer nog: liever wat meerdere, kleinere gerechten, die eventueel in het gezelschap kunnen gedeeld worden. Lekker biertje of wijntje erbij, en klaar! Met dit concept ga ik terug naar de basis, naar de traditionele Franse keuken. Daar ligt nog steeds mijn hart, en dat is wat het merendeel van de klanten het meest kan bekoren.”
Het nieuwe restaurant, ondergebracht in een volledig gerestaureerde hoeve, zal eerst 6 maanden proefdraaien. Er bestaan al plannen om het concept ook op andere plaatsen uit te rollen. “Ik kan dan ook niet elke dag zelf aanwezig zijn, want naast de tijd die nodig is voor de expansie van Le Philippe in Oud Rekem, blijf ik de cateringdiensten en home cooking verzorgen met L’atelier du Goût.”
Intussen laten de eigenaars van het historische pand de terrassen verder aanleggen, zodat er bij mooi weer ook vooraan de zaak én op de binnenkoer, in open lucht sfeervol kan getafeld worden. In het voorjaar van 2024 staan er bovendien 4 luxe gastenverblijven ter beschikking. “Ik kijk met volle goesting uit naar een vliegende start van het nieuwe concept”, stelt Vanderhoven. “Het zal vast en zeker de moeite zijn om in dit unieke kader van onze specialiteiten te komen genieten!”