“Door corona is kok een knelpuntberoep geworden”, zegt Clevers in Het Belang van Limburg. “Heel wat horecazaken zoeken tevergeefs een vervanger als hun chef opstapt of wegens ziekte uitvalt. En daarom willen wij nu een handje helpen.”
Blenth is een detacheringsbureau waar zo’n dertig zelfstandige chefs ter beschikking staan. Horecazaken die met de handen in het haar zitten, kunnen een ervaren freelancer bij Blenth vinden. “Noem het een vorm van arbeidsbemiddeling om de sector in stand te houden”, zegt Alex Clevers, die dit bedrijf ook samen met zijn vrouw Marianne Lomma gaat runnen. “Ook voor de koks zelf is het een interessante formule. Er is veel afwisseling, ze geven zelf aan wanneer ze beschikbaar zijn en werken dus veel of minder afhankelijk van hun eigen agenda.”
Afhankelijk van de opdracht stuurt Blenth een kok met een specifieke expertise: private chef, grootkeuken, brasserie, teamlead,… Op die manier kunnen alle types van klanten snel uit de nood worden geholpen. Kortom: een initiatief waar alle partijen wel bij varen: zo hebben we ze graag!