Het gekende hotel-restaurant Oase in Genk is overgenomen door Erwin Balcer, die tot voor het faillissement in maart, sous-chef was in de zaak. Hij zal op 17 augustus de zaak heropenen volgens een nieuw concept: Blue Oase.
“Met de overname van de Oase ben ik klaar voor een nieuwe stap in de horeca,” aldus Erwin Balcer. “Met ruim 10 jaar ervaring als sous-chef in diverse restaurants is het tijd om de zaken zelf aan te pakken. De keuken en de catering blijven in mijn handen terwijl mijn moeder (Conny Digneffe) de reserveringen en de administratie zal opvolgen. Aangezien ik zelf in de keuken van de Oase stond, weet ik ondertussen hoe het hier werkt. We krijgen nu al zeer positieve reacties van vroegere klanten.”
De doorstart van de Oase is geïnspireerd door het vaste cliënteel. Edwin: “We vonden het jammer dat veel verenigingen en bedrijven na de sluiting van de Oase op zoek moesten naar nieuwe vergaderruimten. Dit willen we zo snel mogelijk reactiveren. Ook huwelijksfeesten, communies en verjaardagen kunnen vanaf nu terug gereserveerd worden en via onze cateringdienst gaan we ook op locatie feesten verzorgen.”