Na een renovatie van meer dan 20 jaar zwaaien op 7 maart de laatste deuren van Kasteel Ordingen in Sint-Truiden open. Dan verwelkomt de familie Sleurs de gasten in het gloednieuwe restaurant, waarvoor sterrenchef Gary Kirchens aan boord werd gehaald.
Richard Sleurs en Miet Thijs, gekend van het metaalconstructiebedrijf Sleurs, kochten het historische kasteel in 1997 nadat ze hun bloeiende onderneming van de hand hadden gedaan. De aannemer beschouwde het aanvankelijk als een hobby om het goed volledig te restaureren in de oorspronkelijke staat. Daar had hij 5 jaar voor uitgetrokken, maar vergunningsaanvragen en diverse bouwtechnische kwesties, deden het project maar liefst 21 jaar aanslepen. Het geduld wordt nu beloond, want Kasteel Ordingen is een fantastisch mooie parel, die voor hoogwaardige horeca-activiteiten het perfecte decor vormt.
De 34 suites van het prestigieuze viersterrenhotel zijn intussen al een tijdje klaar. Samen met decorateur Pieter Porters werd de stijl van vroeger helemaal tot leven gewekt. De gasten zullen nu ook kunnen dineren in het restaurant op het domein, dat op 7 maart de deuren opent. Het keukenteam wordt versterkt met Gary Kirchens, een chef die wereldwijd ervaring heeft opgedaan in de meest exclusieve topzaken van 2- en 3-sterrenniveau. Sinds 2015 was hij chef in La Villa Lorraine in Brussel, het eerste restaurant buiten Frankrijk dat destijds met 3 Michelin-sterren werd bekroond. Nu komt hij dus naar Sint-Truiden om de nieuwe zaak onder zijn vleugels te nemen. De totale exploitatie van het complex zal worden aangestuurd door Egide Cordie, die 35 jaar horeca-ervaring meedraagt in onder meer Scholteshof, Chêne Madame, Clos Saint Denis en het Koninklijk Paleis.
Voor Richard Sleurs en Miet Thijs begint hiermee een nieuw hoofdstuk van hun leven: genieten van het fantastische levenswerk dat ze in Ordingen hebben gerealiseerd.