HQ Essers Genk

Slagmolen verhuist naar nieuw hoofdkantoor Essers

De logistieke dienstverlener H.Essers nam zopas het nieuwe hoofdkantoor in gebruik. Op de vertrouwde site van Genk-Noord biedt de mooie toren plaats aan 185 medewerkers die een team van bijna 7.000 mensen in 85 vestigingen aansturen. Opmerkelijk is dat 2-sterrenrestaurant Slagmolen uit Oudsbergen tijdelijk de bovenste verdieping van het kantoor zal innemen om er een pop-uprestaurant uit te baten.

Enkele weken geleden namen het management en de ondersteunende diensten hun intrek in het nieuwe hoofdkantoor, op enkele tientallen meters van de bestaande administratieve faciliteiten. Het gebouw, ontworpen door architectenbureau Iglesias Leenders Bylois, is een nieuwe landmark in Genk. De aandacht voor duurzaamheid is kenmerkend, met onder meer groendaken, passieve koeling en hernieuwbare energie.

“De werken aan de nieuwe hoofdzetel zijn al in 2019 gestart, maar hebben door de coronacrisis enige vertraging opgelopen”, vertelt Salvatore Napolitano, Chief Procurement Officer bij H.Essers. Het gebouw staat op de voormalige parking, die is vervangen door een nieuwe parkeertoren. Het hoofdkantoor telt 4200 m² oppervlakte, verdeeld over 6 verdiepingen, goed voor een totale hoogte van 30 meter. De werken werden uitgevoerd door Strabag.

“Momenteel hebben we plaats voor 135 medewerkers”, aldus nog Salvatore Napolitano. “Maar dat kunnen we eenvoudig en zonder verbouwingen uitbreiden tot 185. Op de benedenverdieping hebben we een aula met ruimte voor 75 personen. Daar kunnen we dus ook groepen ontvangen of congressen organiseren.”

Op de zesde verdieping is er een multifunctionele ruimte om bijvoorbeeld bezoekers te ontvangen. Je hebt er een mooi uitzicht over de omgeving, zoals de historische mijnterrils van Genk. Het is hier dat vanaf 2 september Bert en Giel Meewis hun restaurant Slagmolen tijdelijk zullen onderbrengen. “Terwijl hun bestaande faciliteiten worden verbouwd, zullen hier tijdens weekdagen 40 mensen kunnen komen lunchen”, vertelt Napolitano. “Zo krijgt koken op hoog niveau ook een letterlijke betekenis…”