Rudi Kellens en zijn vrouw Martine gingen van start met ’t Oventje in 1989. De doelstelling was meteen duidelijk: het zou geen gewone, doorsnee broodjesbar worden. Het duo koos voor dagverse producten en eigen bereidingen om het verschil te maken. Zo werd het stokbrood dagelijks gebakken, de sauzen in huis bereid en de vleeswaren à la minute verwerkt.
Met die aanpak groeide ’t Oventje uit tot een begrip in Genk. Voor zowel koude als warme broodjes en gerechten, en zeker voor worstenbroodjes, maakten de Genkenaren graag een omweg langs de Marktstraat. Dat kunnen ze in de toekomst nog steeds, maar na 33 jaar zullen ze er niet langer de vertrouwde gezichten van Rudi en Martine terugvinden. De zaakvoerders gaan immers met welverdiend pensioen. Schepen van Economie Toon Vandeurzen en Unizo-voorzitter Luca Bruno gingen op de laatste werkdag het duo bedanken voor hun volgehouden bijdrage aan de versterking van het lokale handelsapparaat. De nieuwe uitbaters, Natascha, Danny en Shakira, hebben grote schoenen om te vullen, maar zijn vastberaden om de kwaliteit en serivce op hetzelfde niveau te houden.