Matthias Peters verdiende zijn culinaire strepen in Tongeren, bij Bistro Bis (by Magis) en BarVenu. Zijn partner Alena was voorheen werkzaam in Altermezzo en heeft een opleiding als sommelier genoten bij Syntra (Jos Mechelmans). Samen zijn ze enkele weken geleden gestart met L’Art Brutal, een gloednieuw restaurant in het hartje van Oud Rekem.
“We hebben op de kaart een selectie gemaakt van bites & sharing plates”, legt de chef uit. “Er zijn daarnaast ook gerechten met invloeden van over de hele wereld, die à la carte besteld kunnen worden, maar ook in een 3 gangenmenu of een Experiment-menu (6 gangen) kunnen geproefd worden.”
De setting van L’Art Brutal is een moderne invulling van de Parijse ‘roaring twenties’. “Zelfs de muziek past bij het interieur”, lacht Matthias. De expertise van Alena wordt benut met een selectie van aangepaste wijnen. “Onze wijnkaart bestaat enerzijds uit conventionele wijnen en anderzijds uit interessante, nieuwe natuurwijn”, zegt ze. “We hebben altijd 3 witte en 3 rode wijnen die per glas te verkrijgen zijn. Dat past bij onze filosofie, die nochtans heel simpel is: mensen zoveel mogelijk laten genieten van verschillende gerechten met bijpassende wijnen….”