Raoul is een telg van de familie Bijnens die in Genk en verre omgeving gekend is voor wild en gevogelte. Het waren zijn ouders die in 1972 in de Stalenstraat van start gingen met de Kiekenshop, een winkel die werd verkocht in 1989. Raoul, die een opleiding heeft als chef-kok en onder meer in restaurant Slagmolen de kneepjes van het vak leerde, besliste om zich te gaan toeleggen op de productie van kroketten. Zijn ouders waren daarmee gestart en kenden veel succes met het geheime recept, dat nu naar de volgende generatie is overgedragen. Vandaag de dag kopen nog steeds talrijke gekende horecazaken in Limburg hun aardappelkroketten bij Raoul Bijnens, die van deze specialiteit een volwaardige business heeft gemaakt.
Doorheen de jaren heeft Raoul Kroket, zoals het bedrijf heet, tal van andere kroketten ontwikkeld: met kaas, garnalen, chorizo of zelfs asperges: Raoul levert ze aan de meest gekende horecazaken en traiteurs van de streek. Daarnaast heeft hij een breed assortiment uitgebouwd van andere verse bereidingen, zoals puree, soep, sauzen, videe, stoofvlees, enzovoort. Een uit de hand gelopen hobby…
En koken kost geld natuurlijk. Daarom heeft het bedrijf nu een gloednieuwe productieruimte gebouwd in Bilzen. Op de KMO-zone Kieleberg is de industriële keuken voor de ambachtelijke kroket- en andere productie, nu helemaal klaar. Een forse investering. Maar Raoul Kroket zal nu de volgende stappen in de expansie kunnen zetten. Een verhaal dat een lang en lekker leven beschoren is!