Raffaello, een Italiaans restaurant in Maasmechelen heeft de verkiezing Pizzaiolo van het jaar 2018 gewonnen. Het gaat om de provinciale selectie. Op 12 maart mag Raffaello de Limburgse eer gaan verdedigen tijdens de nationale finale. Twee jaar geleden was deze eer nog weggelegd voor Giuliano, ook al in Maasmechelen.
Raffaello staat voor een authentieke Italiaanse keuken. “Simpliciteit en pure smaken staan centraal”, aldus chef Angela Ciello en Antonio Pitzalis. “Huisbereide lasagna, ravioli en tiramisu zijn maar enkele van onze veelgevraagde suggesties. We bieden een gevarieerde keuken, met keuze voor liefhebbers van pizza, pasta, vlees én vis.”
De westrijd Pizzaiolo van het jaar wordt georganiseerd door het culinaire jaarboek Foodprint en door het Limburgse bedrijf Kaasbrik. De familie De Turck heeft er de belangrijkste leverancier van geraspte mozzarella voor de pizzeria’s in België van gemaakt. Het is al voor de tiende keer dat deze verkiezing plaatsvindt.