Chef-kok Peter Collura, die de afgelopen jaren meerdere horecazaken in Hasselt, zoals de 12/20, heeft uitgebaat, keert terug naar zijn oude liefde. Bijna op dezelfde plaats als vroeger, in de Ridder Portmansstraat, zal weldra de brasserie Art-Choc opengaan. Meer dan 10 jaar geleden was Collura daar al actief onder dezelfde naam. Het was destijds een erg kleine zaak, waar gezelligheid troef was. De chef maakte er gerechten van de Franse en Italiaanse keuken, telkens in behoorlijke porties. Die succesformule zal weldra in Hasselt herleven.
Deze week opent overigens nog een nieuwe horecazaak in de Hoofdstad van de Smaak. In de Meldertstraat, pal in het centrum, opent Carine Geboers het praat- en nachtcafé L’ Histoire. De gastvrouw heeft een lange geschiedenis in de horeca, als uitbaatster van onder meer De Ploeg (Diepenbeek), Chaplin (Lanaken), Themacafé (Genk), Domein Bovy (Heusden-Zolder) en Musette (Maasmechelen Village). Als specialiteit zullen er in de nieuwe zaak 20 soorten gin geserveerd worden.