Ambachtelijk pastaproducent Maviglia, bekend als de pastaleverancier van chef-kok Peppe Giacomazza (La Botte, Peppe’s, Njam TV), maakt voortaan deel uit van de familiale groep Agora Culinair van Mario Vleugels. “Met deze stap kunnen Enrico en Sara Maviglia zich voor 100% blijven focussen op hun hoogwaardige productie”, motiveert de overnemer.
Maviglia creëerde samen met Peppe Giacomazza al twaalf verschillende, huisgemaakte pastavariëteiten, elk met een unieke structuur en karakter. Die leveren zij sinds 2010 -zowel vers als in diepvries- aan horecazaken in het hele land. Ook enkele Nederlandse restaurants en cateraars zijn er al klant. “Het startte allemaal uit een samenwerking met Peppe Giacomazza”, vertelt Enrico. “Het was in La Botte – laat in de nacht en bij een uitstekende fles Nero d’Avola – dat wij op het idee kwamen om de huisgemaakte pasta’s van de Italiaans-Limburgse chef-kok voor iedereen beschikbaar te maken.”
Voor Agora Culinair was de opname van het bedrijf in de familiale groep een perfecte opportuniteit. “Wij zien in onze sector dat steeds meer horecaprofessionals zoeken naar authentieke producten waar de smaak en de kwaliteit primeren”, zegt Mario Vleugels. “Vers en ambachtelijk: daar ligt vandaag de focus. Daarin kunnen wij als familiale groothandel voor hen nog het verschil maken.”
In de voorbije jaren nam Agora Culinair andere familiale en authentieke Limburgse bedrijven over zoals Van Hout Horeca (Hamont) en Limbufreez (Sint-Truiden).