Het provinciebestuur en de Hotelschool van Hasselt pakken uit met een initiatief om de Limburgse economie een hart onder de riem te steken. Net zoals de oproep om massaal peren uit eigen regio te consumeren, wil men nu alle Limburgse hoeve- en streekproducten promoten voor de bereiding van eindejaarsmenu’s. “Door de Limburgse bieren, kazen, koekjes, likeuren of groenten te consumeren, krijgen de lokale producenten een steuntje in de rug,” aldus gedeputeerde van Landbouw, Inge Moors (op de foto met Liesbet Beyen, directeur van de Hotelschool). “Het promoten van eigen producten kan wel degelijk een belangrijke meerwaarde betekenen. Het moeten niet alleen topchefs zijn die er prat op gaan dat ze alleen met verse, lokale producten werken.”
De Hotelschool van Hasselt heeft, om het makkelijk te maken, alvast enkele menu’s uitgewerkt met gerechten die allemaal Limburgse ingrediënten bevatten. Te raadplegen via deze website. De ingrediënten kunnen ook besteld worden via Puur Limburg of rechtstreeks bij de producenten.