Kevin Bonnano, één van de veelbelovende chefs die Limburg rijk is, gaat in Zutendaal van start met een eigen restaurant. Samen met zijn vriendin Jolien Fuchs opent hij op 5 december Le Cinquième. “Na vele jaren in toprestaurants te hebben gewerkt (o.a. 3 jaar als chef in Gusto/Carbon en 3 jaar als sous-chef bij Luc Bellings), is de tijd rijp voor een eigen project,” zegt Kevin. “We zetten de zaak verder van mijn ouders, die in Zutendaal altijd een Italiaans restaurant hebben uitgebaat. Wij gaan er weliswaar heel eigen accenten leggen. Zo kiezen we voor een Frans-Belgische keuken met mondiale toetsen. Ook het interieur zullen we moderniseren.”
De chef-kok is ambitieus. “Ik wil natuurlijk de kennis en ervaring die ik heb opgebouwd meenemen. We gaan voor een vermelding in de Bib Gourmand en willen heel graag eind volgend jaar ook in de Gault Millau terug te vinden zijn. Daar gaan we 120 procent voor. Natuurlijk komt het er eerst op aan een vast cliënteel op te bouwen en rendabel te zijn. We hebben er in ieder geval heel veel goesting in.”