Carmans E&L, leverancier van vers vlees voor de horeca, heeft in Beringen een nieuwe vleescentrale van 1.360 m2 in gebruik genomen. In de vestiging van Van Zon Horeca Group in Beringen werd maandagavond het officieel lintje doorgeknipt.
“Met de bouw ervan is een investering gemoeid van 1,8 miljoen euro”, aldus Luc Carmans, financieel directeur van het Limburgse familiebedrijf. “Er gaan in onze nieuwe versvleescentrale ruim 30 medewerkers aan de slag.”
“Duurzaam ondernemen staat hoog in ons vaandel”, voegt zijn broer Erik Carmans toe. “We houden steeds rekening met dier en milieu, en hechten veel belang aan het landelijke karakter en de stressvrije omgeving waarin de dieren opgroeien. We onderhouden goede rechtstreekse contacten met telers en leveranciers, want wij willen nauwgezet weten vanwaar het vlees precies vandaan komt. Voldoende uitloop en een natuurlijk uitgebalanceerd voedseldieet dragen bij tot het dierenwelzijn, en dat proef je op het bord.”
De nieuwe versvleescentrale werd trouwens neergepoot door bouwfirma Mathieu Gijbels uit Opglabbeek.