Om concreet vorm aan te geven aan de uitbreidingsplannen heeft ondernemer Giuliano Bruno samen met de drie vennoten Ramona Klee, Massimo Pagnotta en Sandro Rossetti een holding opgericht. Die krijgt nu een nieuwe thuisbasis in Genk. “Het hoofdkantoor komt vlak langs ons restaurant aan de Neerzijstraat”, zegt Giuliano Bruno. “Daar is ruimte voorzien voor het administratieve gedeelte, het beheer en de vergaderzalen. Toch zal een groot deel ook gebruikt worden voor opleidingen. We richten dat zelf in, ook omdat we een specifiek concept hebben. We hebben het tekort aan personeel kunnen wegwerken met studenten. Maar ook studenten moeten opgeleid zijn. Niet alleen leren ze hoe ze klanten moeten verwelkomen, maar ook de bediening en het voorstellen van gerechten, wijnen en het inschenken ervan komen aan bod. De keuken is dan weer een heel andere discipline, net zoals het aansturen van mensen.”
Alle provincies…
Het opleidingscentrum zal ook een belangrijke rol spelen in de expansie die Bruno voor ogen heeft. “Ik hoop op een groei van één tot twee Giuliano’s per jaar”, gaat Bruno verder. “Ik zal ontzettend gelukkig zijn als we er in 2030 tien hebben. In Gent bijvoorbeeld is het al concreet. Daar gaan we eentje openen in de buurt van Kinepolis. De gesprekken aan Kinepolis in Antwerpen zijn al ver gevorderd. En dan zijn er nog gesprekken lopende in Brabant en in West-Vlaanderen. We zijn er ons van bewust dat we de sterke groei en het succes zoals in Limburg niet zullen evenaren, maar we vertrouwen wel volledig op ons concept met betaalbare kwalitatieve Italiaanse producten. Het vergt zowat een jaar om je draai te vinden als nieuw restaurant, eender waar. Ik maak er geen geheim van dat we ook over de landsgrenzen willen uitbreiden. Het land maakt niet zoveel uit, als we er maar een goed gevoel bij hebben. Aan ons concept gaan we voorlopig ook nog niet sleutelen. We blijven, waar we ook openen, een restaurant en gaan dicht omstreeks 22 uur. Uitzonderlijk kan wel eens een feestje met kleine groepen, maar we gaan daarvoor het restaurant niet sluiten voor onze vaste klanten. Het verzorgen van het nachtleven laat ik over aan collega’s die daarin gespecialiseerd zijn.”