hotel mardaga nieuw achterzijde

Mardaga bouwt nieuw hotel naast huidige complex

Het was al een tijdje geleden aangekondigd, maar nu ligt de eerste steen er: Hotel Mardaga in As wordt uitgebreid met een volledige nieuwbouw, goed voor 17 luxueuze kamers. De investering van ondernemers Luc Didden, Jos Houmont en Giuliano Bruno bedraagt zo'n 3 miljoen euro. General Manager Wout Cardeynaels wil hier over een jaar de eerste gasten ontvangen.

Het is al meer dan 4 jaar geleden dat Hotel-Restaurant Mardaga in As door de familie Geurden werd verkocht aan de Limburgse ondernemers Giuliano Bruno (ex-Group Bruno en restaurants Giuliano), Jos Haumont (Immo Haumont) en Luc Didden (Didden Gereedschappen, Pro Auctions en Grobelco). Ze investeerden fors in het hotel dat oorspronkelijk dateert van 1909 en altijd één van de parels aan de Limburgse horeca-kroon is geweest.

Bijna twee jaar na de overname lagen er al plannen klaar voor een forse uitbreiding. Die is nu officieel in gang gezet met de eerstesteenlegging door de burgemeester van As, Tom Seurs. Naast het huidige hotel wordt een visueel exacte kopie gebouwd. Er komen 17 kamers bij, een restaurant, polyvalente ruimte, orangerie, parking en extra terras. De investering is begroot op 3 miljoen euro.

De werken zijn intussen gestart, en zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. General Manager Wout Cardeynaels kijkt nu al uit naar de opening in 2026. “Toeristen vanuit heel België en het buitenland weten Hotel Mardaga vandaag al te vinden”, zegt hij. “We hebben veel klanten die in Limburg komen fietsen of hier culinaire ontdekkingen willen doen. Daarnaast is er een belangrijk zakelijk cliënteel, vooral te danken aan onze centrale ligging en de uitstekende reputatie. De bezettingsgraad bedraagt dezer dagen zo’n 80%, wat uitbreiding nodig maakt. We merken dat er vooral vraag is naar moderne faciliteiten, met veel comfort. Vandaar dat we gaan voor een 4-sterren superior rating.”

Het nieuwe hotel wordt tevens ingepast in de gemeentelijke plannen om de hele omgeving van het historische station van As op te waarderen tot een toeristische hotspot. Er komen nog andere attracties en horecafaciliteiten bij, en ook de wegenis wordt in functie van het toerisme stap voor stap geoptimaliseerd.