Kaaspoederproducent Naska Ingredients (op de Oude Bunders in Maasmechelen) komt in Zwitserse handen. Ook de rest van de Vika-groep, waartoe Naska behoort, ziet de beslissingsmacht verschuiven naar Givaudan, zoals de overnemers heten. Het bedrijf produceert kaasingrediënten voor hartige toepassingen zoals koekjes, chips, sauzen, pizza’s, pasta en kant-en-klaarmaaltijden. Ze maken ook bouillons (fonds) in pasta- of poedervorm. Het hoofdkantoor staat in Ede (in de Nederlandse provincie Gelderland). Behalve in België, heeft Vika ook dochterondernemingen in Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland. In de verschillende vestigingen werken in totaal ruim 200 mensen.
Het is niet bekend hoeveel geld met de overname is gemoeid. Wel liet Givaudan weten dat de jaaromzet van Vika-groep rond de 64 miljoen euro ligt. De aankoop moet in de tweede helft van dit jaar worden afgerond, afhankelijk van goedkeuring van autoriteiten.