Het is Lunch Garden menens met hun diversificatie. Na de overname van het Koetshuis in Bokrijk, een project dat vrijdag officieel werd voorgesteld, kondigt de keten nu ook de start aan van een brasserie in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.
Bistro Koetshuis is in tegenstelling tot het traditionele concept van Lunch Garden, géén selfservice. De bediening gebeurt aan tafel. Het interieur werd grondig aangepakt door het Limburgse bureau Creneau, goed voor een budget van 500.000 euro. “Op de kaart zijn producten te vinden van lokale producenten”, zegt Annick Van Overstraete, CEO van Lunch Garden. “De kaas, charcuterie, gin, brood en honing zijn van deze streek, vaak zelfs uit Bokrijk zelf.”
De brasserie is een relatief nieuwe tak van Lunch Garden. Na de 75 restaurants met zelfbediening, worden nu systematisch brasserieën overgenomen en volgens het huisconcept ingericht. Vooral in ziekenhuizen en musea wil Lunch Garden voet aan de grond krijgen. Een volgend project is alvast het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Daar wordt het volgende project van de groep gerealiseerd, het tweede in Limburg. Lunch Garden gaat de concurrentie aan met onder meer Bar Bouffe, de keten van ziekenhuisbrasserieën van de Limburgse ondernemer Dimitri Beckers.